péntek

Öregasszonyok, beszédhibás lányok, a katona, a halál és a kutyafiú



A Kríza János mesemondó verseny helyi szakaszának továbbjutóiról szól ez a bejegyzés. Négyen vannak, mind ötödikes lányok, és jővő szerdán már a következő szakaszon versenyeznek. Íme, ők azok:

    
Balló Nikolett

   
Bálint Andrea

     
Fodor Andrea


    Szabó Eszter



Miről mesélnek a lányok?

Balló Nikolett: A három selyp leány (három szép, de beszédhibás lány szomorú története)

Fodor Andrea: A vénasszony és a halál (egy nagyon öreg asszony nem akar meghalni, ezért aztán állandóan átveri a nap mind nap felbukkanó, őt magával vinni akaró Halált, a végén meg úgy ráijeszt, hogy többször aztán nem próbálkozik)

Bálint Andrea: A kőleves (a csatából hazatérő éhes katona elemi igényeit senki nem akarja kielégíteni, ezért aztán a katona kezébe veszi a sorsát, vagyis egy követ, és egy magát szegénynek mondó, de valójában nem is olyan szegény néni házában remek levest főz a kőből, s fukar néni a végén még meg is vásárolja a követ)

Szabó Eszter: Kutya szeretne lenni (Egy fiú kutya szeretne lenni azért, hogy ne kelljen dolgoznia. Gonosz apja, viszont ebbe nem egyezik bele.)


A versenyt megszervezte és a gyerekeket felkészítette: Albert-Buzási Margit tanárnő, zsűriztek: Józsa Hajnalka zenetanárnő, Majláth Gabriella magyartanárnő, Kozma Rozália tanítónő. 

A képeket Józsa Hajnalka készítette.