kedd

Nyerni jó


Pályázatot nyerni nagyon jó érzés. Még akkor is, ha az ezt követő munka (megvalósítás, beszámolók írása, elszámolás) meglehetősen sok időt vesz igénybe. Engem meg különösen jó érzés tölt el, ha a vetélkedő anyagát tartalmazó prezentációkra, honlapra, valamint az oklevelekre ezt helyezhetem el: 









Tirolról és az itteni vallásos jellegű művészetről szóló vetélkedőnk egyike azon 6 versenyünknek, melyre  összesen 200,000 forintos támogatást kaptunk az idén az anyaországtól. 

A vetélkedő szervezésében, a diákok felkészítésében  4 tanár vett részt: Demeter-Lutsch Zsuzsanna, Kerekes Szilárd, Kovács Károly, Neagu Katalin.  


Felkészítő: Demeter-Lutsch Zsuzsanna tanárnő a 14 stációról beszél német órán a kövesdombi iskolában

A támogatás lehetővé tette, hogy a vetélkedőkön résztvevő fiatalok többségét könyvvel jutalmazzuk. És ahogy szoktuk, édességet most is mindenki kapott. És mindenki kapott tiroli képeslapot is, ki kettőt, ki négyet.

Nagy örömünkre szolgált, hogy ezen a vetélkedőnkön számos új arc volt, köszönhető ez annak is, hogy két olyan iskola diákjai is részt vettek az eseményen, akikkel eddig nem találkoztunk. 24 diákból öten a 11-es (Serafim Duicu) iskolából, hárman pedig  Erdőcsinádról érkeztek.

Megható volt, hogy 6 nyolcadikosunk is eljött a két órakor kezdődő vetélkedőre, holott ők néhány órával azelőtt ballagtak el, és hétfőn már vizsgáztak is román nyelv és irodalomból. 


Vetítővásznunkat is az idén kapott pályázati pénzből vettük


A vetélkedő feladatait ebben a FB csoportban lehet megtekinteni: Keresztény művészet - IDE vetélkedő 


Neagu Katalin tanárnő

A kakaós ital megtette hatását, 5 csapat is tartalmazta nevében a magyar termék nevét, amúgy érdekes, hogy Vásárhelyen olcsóbban lehet kapni, mint Magyarországon. 

I.
Jelesek
Irsai Zsanett Anna  és Tamás Kristóf

Mizó kakaó (I.)
Szabó Júlia Emese és Kulcsár Lóránt

II.
Mizó kakaó (II.)
Forró-Bathó Eszter-Anna  és Bálint Vencel

A tízes csapat
Márkus Delinke Zsuzsánna és Székely Dávid

III.
Minyon
Imre Kriszta és Horváth Szilárd

Szócsata
Szilágyi Kamilla Evelyn és Imre Róbert Levente

Dicséret
Mizógizmók
Demeter Hilda Izabella és Robert Szilárd

Dicséret
Tirol
Szilágyi Karina Beatrix és György Róbert











Képek: Demeter Hilda Izabella, Kerekes Szilárd, Neagu Katalin

Még több kép ITT