szerda

Nem végleges nyolcadikos eredményeink



Furcsa módon vizsga előtt hallani olyan megjegyzéseket egyesektől, hogy a romántól nem tartanak annyira, mint a magyartól, viszont a jegyek nem igazolják azt, hogy a magyartól jobban kellene félni.  Voltak ugyan hárman, akik néhány tízeddel nagyobb jegyet kaptak románból, de ennél jóval több azoknak a száma, akik 3 jeggyel kaptak nagyobbat magyarból, mint románból. És magyarból a diákok 34 százaléka írt 9-es felett, míg a magyar diákok közül csak ketten írták meg a kilencest románból:  Szilágyi Karina Beatrix és Magyari Beáta. 


A matek vizsga bizonyult az idén is a legnehezebbnek, több jótanuló diákunk írt hatos körüli jegyet, reméljük a fellebbezés után változik a helyzet. Magyar tagozaton csak Székely Dávid írt kilences felett (9,40-et) román tagozaton 6-on, igaz ketten közülük magyar nevűek.




kilences fölötti ÁTLAGok
Szilágyi Karina Beatrix
9,38
Székely Dávid
9,26


  
kilences fölötti jegyek ROMÁN NYELV ÉS IRODALOMból
Szilágyi Karina Beatrix
9,80
Magyari Ágnes Beáta
9,30

  


9-es fölötti jegyek MAGYAR NYELV ÉS IRODALOMból
Szabó Júlia
10
Papp Tessza
9,80
Székely Dávid
9,75
Magyari Ágnes Beáta
9,60
Szilágyi Karina Beatrix
9,55
Szász Norbert
9,45
Török Adrienn
9,40
Pap Kinga
Henter Szende
9,35
Albert Norbert
9,25
Fazakas Csongor
9,10
Lukács Nikoletta

9,05
Mihály Réka Beáta
Toncea Réka Boróka
Kaniczki Debora Barbara
9



Összehasonlítva a Bernádyval, az idén valamivel jobbak voltunk mint ők magyarból (náluk 28.41 % írt kilences felett), viszont matekből és románból ők jobban szerepeltek (5-5 diák kilences felett írt a Bernádyban). Náluk három diáknak volt az átlaga kilences fölött (a legnagyobb 9,38).  Nálunk is ez volt a legnagyobb átlag, de csupán ketten kaptak kilencesnél nagyobbat.