péntek

"Ebbe az iskolába jártam"


Az egyik jó dolog a nyolcadikosok évzáróján az, hogy kifejezetten jól sikerült képek készülnek, legyenek azok beállítottak vagy pillanatképek. 

Ez pl. azért jó, mert a fotós tetten érte a hatodikosokat, akik illegálisan tartózkodnak az adott helyen. 























Ez szintén egy leleplező kép, mivel némettanárnőnknek sem ott kellene állnia, ahol áll, s nem kellene elvennie a más batyuját!


Az alábbi képek mondanivalója: bajtársiasság, a család egy része mindig melletted lesz,  és neked miért repdes olyan alacsonyan a lufid Szilárd. 


   



A nyolcadikosok idei tanévzárójával kapcsolatosan több újdonság volt:

 a) rossz újdonság: több diák pótvizsgás lett, mondjuk ez még előfordult, de rendhagyó módon 1 évismétlőnk is lett. 

b) jobb újdonság: a tornateremben volt az évzáró és nem a napon, sokan ülve nézhették

c) Nagyon nagy újdonság: az idén magyarországi vendég is felszólalt



 Luciferek

Ahogy a ballagás napjára meghírdetett IDE vetélkedőre készülve is megtudhattuk Xavéri Szent Ferenc kapcsán, a lucifer fényhozót jelent.

Van egy olyan része az évzárónak, amikor kihívják azokat a diákokat, akiknek 5-8-ban többnyire tízes volt az évi átlaguk. Magyar diákoknak ez nehezebben jön össze, többnyire a román nyelv és irodalom, vagy egy nagy elvárásokkal rendelkező tanár miatt (ilyen helyzetben van a most ötödikes Bene Hunor, Tamás Kristóf, a hetedikes Szilágyi Kamilla). Magyar tagozatról az idén 2 diákot tettek közszemlére. 

 Szilágyi Kamilla Beatrix (10)  és a mellette álló Székely Dávid (9,99)

Székely Dávid egy különleges jutalmat is kapott a sok magyar tantárgyversenyen való részvétel miatt. A városunkkal partneri viszonyt ápoló Újbuda egyik önkormányzati képviselője, Ludányi Attila (Fidesz-KDNP) adta át a díjat, ami 50.000 forinttal járt.

 


És íme két kép azokról, akikkel szemben a jól tanulás volt az elvárás, és mivel nem volt elég lelkierejük ellenállni, beletörődtek a sorsukba:
Péterfy Erika tanárnő osztálya

 Bereczki Zoltán (korábban Portik Kinga) osztálya



Mindeközben az IDE csempészni kezdte a két osztályterembe a könyveit és okleveleit.


Az egyik oklevelet egy Budapesten élő, történelmet végzett, volt diákunk, Izsák Anikó tervezte. Ezt kapták azok a diákok, akik legalább ötven tízest szereztek nyolcadikban. Székely Dávid több mint százötvenet kapott, Szilágyi Karina 136-ot, de száz feletti tízese volt még Szabó Julcsinak, Henter Szendének és Török Adriennek. 

A másik oklevelet többnyire azok kapták akik megyei vagy országos tantárgyversenyeken vették el másoktól a lehetőséget. Ezt az oklevelet  rajztanárnőnk, Eperjesi Noémi tervezte.




















Hat nyolcadikos (a hozzájuk hasonló, fogvatartóikat megkedvelő áldozatokat nevezik a filmekben Stockholm-szindrómásoknak) kora délután visszajött az iskolába, művésztörténelem-történelem vetélkedőre, amire az anyaországtól kaptunk támogatást. Nem lehetett nekik elég a 10-11 óra között szerzett díj, mert a kettőtől kezdődő vetélkedőn mindegyikük szerzett még egyet. Hanem ami különös volt, az az amit bemutatkozáskor mondtak magukról a két másik iskola öt-hetedikeseinek:  "Nyolcadikos vagyok, ebbe az iskolába jártam".





A versenyről később részletesebben.

Kedves nyolcadikosok! Kívánjuk, hogy az alig néhány nap múlva kezdődő záróvizsgán is legyetek sikeresek!


A képeket készítették: Demeter Hilda,  Kerekes Szilárd, Kovács Gorboi György,  Szilágyi Csilla Erzsébet és mások