csütörtök

Nagyon rossz lesz, majd meglátjátok!



Simon Dávid az iskola és az IDE oklevelével
 2004-es nyolcadikosok, pirosban Izsák Anikó, aki több IDE oklevelet rajzolt,
ebben az időben iskolánkban még román oklevelet osztogattak

ötödikben annyi a díjazott, hogy egyesek bele sem férnek a képbe


A nyolcadik az utolsó év, amikor az osztály tanulóinak nagy többségét (azt akinek az évi átlaga 8,50 fölött van) azzal bélyegzik meg az évzárón, hogy szembeállítják a tömeggel és oklevelet, egyeseknek könyvet nyomnak a kezébe. 

Kilencediktől picit másként lesz. Néhány volt tanítványunkat, kérdeztem: Burján Csengét (Sapientia, Fordító és tolmács szak), Forró-Bathó Ákost (tizenegyediket végzett a Bolyaiban), Keresztes Leventét (Kolozsvári Műszaki Egyetem) és Vad Avart (Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Neumann János Számítástechnikai Szakgimnáziuma).

Csenge, arról számolt be, hogy osztályában jutalomkönyvet csak az első három diák kapott, oklevelet pedig mindenki, aki kilences feletti átlaggal rendelkezett (kb. 15 diák az osztályából).  A bolyaisoknál viszont az osztály első három tanulója érmet is kap. De az elmúlt tanévben díjazták a legügyesebb érettségizőt is, aki a évnyitón vehette át jutalmát. Levente mesélte, hogy újabban a polgármesteri hivatal minden évfolyamelsőt megajándékoz 1000 lejjel, így a testvérét is, Keresztes Bélát, aki szintén nálunk tanult. 












Vad Avar osztályában kb. 4-en kaptak jutalomkönyvet kb. kétszer annyian oklevelet. Avar természetesen mindkettőt! A közösségi munka Avar esetében azt jelentette, hogy délutánonként gyakran maradt bent segíteni iskolai rendezvények lebonyolításában, és ő volt az osztályprogramok fotósa. (a kilences melletti "nyek" azt jelenti, hogy nyelvi előkészítő osztály - Avarnak 18 angolórája volt egy héten). 





Egyébb oklevelek:

 Kresz, már nem iskolás, most épp szessziózik kémia szakon



 Vivi 9,52-es átlaggal ötödik lett az osztályban



Akik a Bolyaiba fognak járni, és a tanév során versenyeken ügyeskednek, nem tanév végén kapják majd ezért az oklevelet, hanem Tehetségnapon, amit általában májusban tartanak a díszteremben. 





ez az oklevél azért román nyelvű mert egy olyan hivatalos irat, mellyel be lehet vele jutni egyetemre 
ez meg egy azért, mert arrafelé magyart nem adnak (és lehet, hogy nem is kérnek?)