vasárnap

Iskolába hívogató

             Mindannyian tudjuk, hogy eljön majd a pillanat, amikor csemetéink el kell hagyják a biztonságot nyújtó óvodai környezetet és ismeretlen, új helyre, idegen gyerekek, emberek közé kerülnek, iskolások lesznek. 


          Az iskolába lépés mély nyomot hagyó fordulatot jelent úgy a szülő, mint a kisgyermek számára, hiszen új követelményeknek kell megfeleljen, új elvárásoknak kell eleget tegyen.

             Érthető azon szülők aggódalma, akiknek gyerekük, ez év szeptemberében, először lépi majd át az iskola kapuját. 


          Zökkenőmentesebb lesz a gyerek számára az iskolába való lépés, ha az óvodapedagógus, a tanító és szülők közös erővel munkálkodnak. Az óvodapedagógus az óvoda-iskola átmeneti időszkát kell egyengesse, a tanító számára fontos feladat, hogy minden gyerekkel személyes, egyéniségéhez igazodó, differenciált bánásmódot valósítson meg, a szülők pedig azok a személyek, akik a legjobban ismerik a gyerekük hajlamait, ígényeit, tudják, hogy a legfontosabb a gyerek önmegvalósításának támogatása. Az iskolába lépés időszakában mindhárom felnőtt tisztában kell legyen saját szerepével, felelőségével.


          A marosvásárhelyi Liviu Rebreanu Gimnázium (Kövesdomb, Sureanu utca 1-3 szám) az idén is megnyitja kapuit  az előkészítő osztályba íratkozó gyerekek és szüleik előtt. Ez az iskola Marosvásárhely egyik legnagyobb és legszínvolanasabb iskolája. Szakképzett pedagógusok szeretettel irányítják a kisgyermekek sokoldalú feljesztését. 


             
           
Iskolánk igyekszik a hagyományok megőrzésére, a tanítónők szeretettel, odafigyeléssel végzik a gyerekközpontú feladataikat. A versenyekre benevezett diákjaink jó eredményekkel térnek haza, ezzel is védik iskolánk jó hírnevét. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekekkel és a szülőkkel való kapcsolatunkat köncsönös bizalom jellemezze. Nevelési feladatunk az,  a kisiskolás gyerekek harmónikus fejlesztését, készségeiket és képességeiket differenciáltan, életkoruknak megfelelő tevékenységekkel alakítsuk.







            Február 29-től kezdődik az előkészítő osztályba való beíratkozás, a 2016 - 2017- es tanévre.  Iskolánk titkársága hétköznap 8 és 18 óra között, valamint szombaton 9 órától 13 óráig fogadja az érintett szülőket. 

Tankötelezettnek számít az a kisgyerek, aki 2016. augusztus 31-ig betölti 6. életévét.  

            Pszihoszomatikus kiértékelésre kell jelentkezzenek azok a kisgyerekek, akik 2016. szeptember 1. és december 31. között töltik be hatodik életévüket, és szüleik szeretnék az idén előkészítő osztályba íratni. 

A következő weboldalon megtekinthetőek azok iskolaközpontok, ahol a pszihológusok elvégzik a gyerekek pszichoszomatikus kiértékelését.



Ebben az évben is szeretettel várunk gimnáziumunkba minden kedves
 kisiskolás korú gyereket és szüleiket.