péntek

ON YOUR FEET NOW!


Képzeld el, milyen büszke leszel magadra, ha a összefutsz egy vietnámi kislánnyal vagy egy norvég nénivel, és el tudod nekik mesélni egy számukra is érthető nyelven, hogy Kossuth 1848-ban pénzügyminiszter volt a Batthyány-kormányban. Vagy román barátod mekkorát csodálkozik, ha elszavalod neki a Nemzeti Dal angol változatát. Na ezért kell szívvel-lélekkel felkészülnöd a március 15-ikével kapcsolatos angol versenyre.


(a rajzokat Henter Szende készítette)


A verseny a következő képpen zajlik. Angoltanárnőink: Antal Gyopár és Csipán Lilianna 6. és 7. osztályban kiosztják a verseny anyagát nyomtatva, és egy picit foglalkoznak vele órán.  Aztán a március 15-ét megelőző napokon sor kerül egy tesztre. 5-ik és 8-ik osztályosok is részt vehetnek a versenyen, közülük akik akarják történelemtanárral egyeztetve írhatják meg a tesztet. Aztán március 15-én kiderül, hogy kik kapnak csokit, tollat, oklevelet. (Ezeket az Iskola a Dombon Egyesület biztosítja)



 Jókai the writer, Petőfi the poet

the TWELVE POINTS - a list of demands written by the leaders of the 
Hungarian Revolution
the first: freedom of press


the first Hungarian cabinet, led by Count Lajos Batthyány


Kossuth Lajos - Minister of Finance




  A sulinkban szervezett rendezvényeket Iskola a Dombon Egyesület a számára felajánlott személyi jövedelemadó 2 százalékából támogatja.