hétfő

Az iskolai egyesület (III.)


Március 3-án szülői értekezlet zajlott az iskolai egyesület tárgyában. A szülők több mint fele, az osztályfőnök, Antall Gyopár, az önálló magyar egyesületért kampányoló Horváth-Kovács Ádám illetve Kerekes Szilárd történelemtanár,  és a közös egyesületért síkra szálló aligazgatónő, Péterfy Erika, volt jelen.

A szülők négy tartózkodás mellett egységesen elutasították az önálló magyar egyesületet, és a közös egyesület mellett foglaltak állást. Amint, ez köztudott, ennek sem vezetésében, sem tagjai között nincs jelenleg magyar anyanyelvű padagógus vagy szülő sincs, de elképzelhető, hogy hamarosan sok lesz. Már csak azért is mert az egyesület - az alapító okirat szerint - az állattartók érdekeinek védelmét is aktívan felvállalja, és beiratkozáskor egy egy belépési díj mellet, egész évre ki kell fizetni a tagdíjat. 

Holnap három osztály szülői közössége fog dönteni, aligazgatónőnk mindhármon jelen lesz. Eddig 1 osztály teljes mértékben támogatja 1 pedig teljes mértékben elutasítja a magyar egyesületet. Valószínű, holnapra már 1:4 lesz az állás.