csütörtök

Egy egész hadseregnek

tűnt az a 80 gyerek, aki május végén egy délutáni napon megszállta az iskolát. Tulajdonképpen itt két sereg egyesült. Ugyanis Szombathy András által vezetett debreceni iskola nyert egy kirándulást Erdélybe, mi meg egy helytörténeti versenyre támogatást a Bethlen Gábor Alaptól a két iskola diákjai számára. 50 magyarországi és 30 marosvásárhelyi diákot zsúfoltunk össze kezdetben két osztályban, miután pedig eldőlt hogy, ki kivel lesz egy csoportban, interneten oldották meg a diákok a feladatot.

A vetélkedőn többnyire hetedikes diákok voltak tőlünk, de volt néhány lelkes hatodikos is, akik a délelőtt nagy részét a magyarországi diákokkal töltötték.

Ez volt az a vetélkedő, ami kifogott rajtam, és távolról sem tökéletes improvizációkra kényszerített (pl. mindjárt az elején kiderült, hogy 50 magyarországi diáknak nincs tolla). Hagytam is magamnak több mint egy hetet, hogy az idő megszépítse az emlékeket. Két segítőm: a nyolcadikos Forró-Bathó Eszter Anna  és a kilencedikes Székely Dávid derekasan helytált. Újdonság is volt:a verseny nagy részét interneten bonyolítottuk (az ötletet egy régi tanítvány, Vad Avar adta, igaz, ő nem a Redmentát ajánlotta).

A legfőbb pozitívum az volt, hogy néhány marosvásárhelyi diák alaposan felkészült. Az egyéni verseny során (arra szolgál, hogy a csoportokba hasonló felkészültségű diákokat válogassunk) a hatodikos Balló Nikolett és Tamás Kristóf, valamint a hetedikes Kertész Stefánia,  ért el maximális pontszámot.