hétfő

Hogyan vizsgázunk majd?





Eddig szerintem minden rendben. Fehér zászlóból ugyan túl sok nem volt (azért több, mint amennyi itt látszik), de az IDE által felajánlott, 120 méter fehér szalag gazdára lelt, és sok felnőtt illetve diák is szalaggal jött iskolába.

Az évnyitó után összegyűlt magyar tanítók megegyeztek, hogy a fehér szalagot egész héten hordani fogják, s másokat is erre biztatnak. 

A tanítónők beszámoltak arról, hogy több szülő is jelezte, hogy szerintük a fehér szalag nem elég, radikálisabb lépésre is szükség lenne.  Egyik  osztályban komolyan felvetődött annak a lehetősége, hogy a szülők nem engedik román órára a diákokat. Az Iskola a Dombon Egyesület részéről üdvözöljük ezt a határozott kiállást.

 Voltak szülők, akik arra kérték a tanítókat, hogy maradjanak bent román órán, és segítsék a tanárt. Legyen világos mindenki számára:  Romániában  100 éven keresztül  rengeteg olyan ötletet valósítottak már meg, aminek célja az volt, hogy ...  ne unatkozzunk, hanem románul tanuljunk.

 Ha  most belenyugszunk a minket ért sérelembe, sőt még segédkezünk is az ötlet kivitelezésében, máris fog jönni a következő: egyes tantárgyak román nyelven való oktatása, és esetleg ezeket is majd román tagozaton tanító tanárokra bízzák, hisz ők mégiscsak jobban beszélnek románul (ezt is szülők mondták, nem én). 

Kívánom hogy küzdelmünk legyen színes, legyen  legalább annyi ötletünk, mint a  hatalomnak, hogy az se unatkozzon.







Újoncok 

elsősök
régi motorosok, kár hogy mire az osztály bevonult, gondos kezek eltüntették a szöveg nagy részét

Olvasnivaló