szombat

Mit csinál az ügyes negyedikes az utolsó pénteken?
Természetesen vetélkedik. A téma: Marosvásárhely egy évszázaddal ezelőtt. A Bernádys Ozsváth Hajnal és Szőcs Kinga valamint a kövesdombi iskolában tanító Kelemen Zsóka, Szőri Kinga és Tot Hajnal diákjai voltak a versenyzők. A diákok először egyénileg mérkőztek meg. Maximális pontszámot (10-et) Szőcs Dávid Szilárd (IV. d - Kövesdomb) kapott. 9 pontot ért el: Koszta Krisztián, Kuti Beáta Tímea,  Pop Alexandra, Tóbiás Béla.

8 pontot ért el: Ajtay Dorka, Gőcsi Beáta, Harkó Czikó Ábel, Henter Jónás, Kacsó Brigita Karina, Mihály Róbert, Pitó Gergő, Szabó Nóra.Ezután a tanító nénik, figyelembe véve az eredményeket, kicsit összekeverték a két iskola diákjait, és kettes csoportokat alakítottak ki. A tanár bácsi pedig összekeverte a papírjait, aminek köszönhetően a 3 legelvontabb feladatnál (arról szólt, hogy valami Zachariás nevű víziló mászkál Vásárhely utcáin) javítókulcsot is osztott két csoportnak. Ezért, ha a tanár bácsit nem is, a 3 feladatot kizártuk a versenyből. 

A csoportos vetélkedő után, míg a tanító nénik elmentek javítani, még volt egy rövid vetélkedő, aki hamarább tudott helyesen válaszolni a feltett kérdésre, kapott egy jutalomkönyvet. Ez három diáknak sikerült.

Jutalomkönyvet mindenki kapott, ezt két dolog indokolta: 
1) volt miből vásárolni, mivel vetélkedőnket a magyar kormány által létrehozott Bethlen Gábor Alap támogatta 
2) sok volt az ügyes gyerek, aki a versenyre eljutott, már átesett egy válogatáson. A diákok kb. 2/3-a két könyvet kapott. Az ügyesek pici csokit, a nagyon ügyesek pedig nagy csokit vehettek át. 


Helyezés
Diákok neve
pontszám
I. Díj
Marton Lilla és Sütő Lehel
12
Budai Dávid és Mihály Ernő Róbert
II. Díj
Ajtay Dorka és Marosi Szabolcs Dezső
11
III. Díj
Harkó Czikó Ábel és Koszta Krisztián
10
Szőcs Dávid Szilárd és Tóbiás Béladicséret
Gőcsi Beáta és Pop Kamilla-Alexandra


9
Kuti Beáta és Szabó Nóra
Kacsó Brigita Karina és Pálffy Norbert
Mátyás Krisztián és Pitó Gergő
Németi Joshua és Tóth Adrienn
 
az elsőka másodikok

 a harmadikok

dicséretFényképek: Pop Ilona Eszter

További fényképek itt: Iskola a Dombon Egyesület - IDE (Facebook)