csütörtök

Így pózoltunk 13-án

Az Osztrák-Magyar Monarchia földrajza című vetélkedőn is össze-vissza kattogott a fényképezőgép. Joggal, ugyanis szép számú diáksereg gyűlt össze a társszervező 7-es Általános Iskola egyik igen érdekes (ezt a szót most pozitív értelemben használjuk) termében. Köszönhetően a magyar állami támogatásnak a diákok több mint felét (16-ot a 30-ból) tudtunk könyvvel díjazni. A vetélkedőn 3 iskola hetedikes és nyolcadikos diákjai vettek részt. A szervező tanárok: Högyes Katalin (7-es iskola), Neagu Katalin (Serafim Duicu)  és Kerekes Szilárd (Kövesdomb) voltak.

Mivel a Bethlen Gábor Alap által támogatott versenyeink közül négyet decemberre halasztottuk, és van olyan diákunk, aki három versenyen is részt vesz,  hogy nehogy megunják az ünnepélyes díjátadásokat, ezért ezt most mellőztük.

Helyette a diákok maguk választották ki a számukra rokonszenves könyveket. A versenyt megelőző internetes vetélkedőkön való kitűnő szereplést is díjazzuk majd a naptári év utolsó tanítási napján, csütörtökön. 


Helyezés
Csapat
pontszám
Diákok neve
I. Díj
23 BUSZ
20
Szabó Júlia és Székely Dávid
II. Díj
23-as
18,5
Török Adrienn és György Róbert
Iza és Csabika
18
Bereczki Izabella és Lukács Csaba Géza
Naon Wombat
18
Forró-Bathó Eszter-Anna és
Róbert Szilárd
Galícia
18
Albert Norbert és Szilágyi Karina
III. Díj
Anonim
17
Csóka Antónia  és Szász Norbert
dicséret
1867
16
Gábor Nimród és Kiss Orsolya
7
16
Kaniczky Barbara és Mátyás Bence








Jobb oldalon Hőgyes Katalin és a 7-es iskola igazgatója, Körtesi Sándor
Demeter Izabella volt az egyik fényképészünk

A másik pedig Székely Dávid. De itt elsősorban az I. díjra büszke, meg persze a csokira.

Eszter kérdezte, hogy nem kapcsolhatjuk-e ki a vetítőt. Ha tudta volna, hogy milyen jól sikerül majd a kép (vagy hogy fölöslegesen kérdezi), biztos nem próbálkozott volna ezzel.


A végére, mikor már a tanárok kifulladtak, Dávid lett a főszervező.