szombat

Legyen tiéd ez a rózsa...






Kissé bizarrnak tűnhet az a régi, színezett képeslap, amit zenetörténeti vetélkedőnk részvevőinek oklevelére nyomtattunk. Ezen Fedák Sári, mint János vitéz, épp a rózsát készül elhajítani. Aki viszont látott már dualizmus kori képeslapot, annak semmi furcsát nem jelent.





Vetélkedőnket eredetileg három iskola tanulói részére szerveztük, ez így is maradt, csak végül a Bernádys diákok helyett a gyulakutaiak jöttek Oltyán Csaba történelemtanár vezetésével. Ennek ellenére a helyszín a Bernády egy csodaszép tágas terme volt. (Még az év elején Kupán Edith igazgatónővel közösen pályáztunk 3 vetélkedőre a Bethlen Gábor Alapnál).

Kettes csoportok vettek részt a vetélkedőn, tudásuk alapján párosítottuk a diákokat (volt egy rövid teszt a vetélkedő elején). Arra is figyeltünk, hogy ha lehet, a csoportokban különböző iskolák diákjai legyenek.






A vetélkedőre Kerekes-Szász Emese zenetanárnő művészetis diákjai jöttek el a legtöbben, ők, seperték be a díjak többségét is. Ahogy lenni szokott mostanában, a résztvevők több mint felét (17-et a 29-ből) tudtuk könyvekkel jutalmazni, köszönhető ez a magyar kormány által létrehozott és működtetett Bethlen Gábor Alapnak. A diákok maguk választhattak könyvet maguknak.




Díj
Csapat - diákok
Pont


1.
Pillangók
Ferenczi Hanna és Nemes-Kovács Ágnes

18,33

2.
Fedák Sári
Lazsádi Kata és Papp Benjámin

17,66
3.
Rubik kocka
Ludescher László és Szilágyi Adrienn

17,33
Dicséret


1.
Huszonkettő
Tamás Ádám és Ajtai Mátyás

Zeneszerzők
Bartha Ákos és Holló Karola

16,33
2.
Zene-bona
Forró-Bathó Eszter-Anna
és Orbán Balásy Kata

15
3.
Zenehármas
Szabados Aletta, Imre Johanna, Bálint Csenge

14,66
4.
Parasztok
Székely Dávid és Döngölő Dániel
14,33









 Képek még itt: Facebook