szombat

Vissza a számítógéphez!


A szokásos IDE vetélkedőknél jóval nagyobb költségvetésű lesz az, amit majd jövő májusra tervezünk, könyvek mellett ugyanis, 3 kisebb teljesítményű notebookot is lehet majd nyerni. 


A lényeg a következő:

1) a felkészülés során megtanulsz helyesen gépelni, tíz ujjal, úgy hogy ne nézd a billentyűzetet, és egy adott betűt mindig ugyanazzal az ujjaddal üssél le.


2) törekedni fogsz  helyesen írni, mert azt is pontozzuk majd

3) ha jól akarsz teljesíteni, megtanulsz majd néhány matematika szabályt is, mert az egyik feladat az lesz, hogy félig meg lesz adva egy szabály, félig neked kell legépelned

4) a versenyen a kövesdombi általános iskola tanulói vehetnek részt

5) 3 hét múlva fel lesz töltve az internetre az a 10-15 oldalnyi anyag, amelyből majd lesznek a feladatok - másolás, gépelés diktálás után, szavak behelyettesítése, matek szabályok. Az öregebb diákok számára a szöveg nem matek szabályokból álló része is ismerős lesz, mert túlnyomórészt különböző tantárgyak anyagát tartalmazza majd.



Amíg az anyag elkészül, használjátok ezeket:

1) rövid angol nyelvű tájékoztató videó, aztán lehet gyakorolni



2) Egy magyar nyelvű program letöltése

FONTOS! A számítógép nyelve ne a "Hungarian"-re , hanem a "HUNGARIAN 101"-re legyen beállítva, mert a QWERTY kiosztás szerint fogunk pontozni (a T betűtől jobbra Y van).





 JÓ GYAKORLÁST!