hétfő

Iskolakezdés újdonságokkal

Lakótelepi iskolánkkal kapcsolatban a Google-térképen két magyar nyelvű bejegyzés található, mindkettőt volt diákok írták, és mindkettő azokat a "veterán tanárokat" említi, dicséri, akik már az 1980-as évektől a Kövesdombon tanítottak. Közülük már csak Zsidó József tanár úr áll szolgálatban, az idéntől Bató Domokos tanár úr nélkül kezdjük az új tanévet, Domokos Erzsébet tanárnő már korábban nyugdíjba ment.




Veszteségként könyvelhetjük el, hogy az idei évtől az iskolának nincs magyar aligazgatója (azaz van Vincze Csilla óvónő, ő viszont általában nem tartózkodik az iskolában - tanintézményünkhöz 3 óvoda is tartozik).



 Vészi Gabriella
Szeptembertől van új matektanárnőnk - Vészi Gabriella és rajztanárnőnk - Eperjesi Noémi. De kapott néhány órát iskolánkban Székely Csilla Imola (református vallás) Czekes Zsolt (biológia), Berecki Zoltán (informatika), Manea Imola (állampolgári nevelés).

A cikluskezdő osztályok tanítónői Cseke Tünde és Szász Réka, valamint Vészi Gabriella és Kerekes Szilárd tanárok.

A két ötödikes magyar osztályban az idén is harmincnál több diák tanul (összesen 64). Újdonság, hogy az A épület egykori tanárija is osztályterem lett, itt az ötödik osztályosok fogják váltogatni egymást. Még nagyobb újdonság, hogy magyar tagozatos ötödikeseinknek három tankönyve van, és ez valószínű hónapokon keresztül így marad. 



Cseke Tünde tanítónő és osztálya
Szász Réka tanítónő előkészítő osztálya


 a hatodikosoknak immár saját osztályuk van



 az V. D leírja a keddi órarendet


Az idei tanévvel kapcsolatos információk:
Több újdonsággal rajtol hétfőn a tanév (Székelyhon)

Jól kezdődik a tanév: hibáktól hemzsegő útmutatóból kell tanulni, amíg meglesznek az új tankönyvek (Székelyhon)


Az elmúlt évek tanévkezdésekor írtuk:

2015 - Megint elkezdődött

2016 - Voltak, akik nem akarták elhinni


fényképek: Porkoláb Zoltán, Kerekes Szilárd