szerda

A tanév utolsó vetélkedőjén

Adrienn már megint elképesztő volt... de először:

Bevezető
Az Iskola a Dombon Egyesület ebben a tanévben 6, többségében művészettörténet-történelem tárgyú vetélkedőt szervezett, ezeket általában valamelyik iskolával közösen. A mostanit a Székely Varga Mária Melinda történelemtanárnő által vezetett dombói iskolával.

Pénzünk a megvalósításhoz főleg a magyar államtól, valamint a kollégák és szülők adófelajánlásából volt. Ezúttal is nagyon köszönjük mindenkinek. Az egyik haszna ezeknek az volt, hogy egyesek kedvet kaptak a versenyekhez, s 4-en az országos magyarságtörténet tantárgyverseny országos szakaszáig jutottak, és ott remekül teljesítettek. 

Lásd: Népújság - Történelmet írtunk

Erről a versenyről
Vetélkedőnk témája az Osztrák-Magyar Monarchia korában élt festők voltak. A vetélkedőt megelőzte egy közel két hónapig tartó internetes vetélkedő sorozat, ezeken a vetélkedőkön inkább a hatodikosok ügyeskedtek remekeltek (Forró-Bathó Eszter és Mătea Ramona, később Sárosi Robert is) plusz Szabó Nikoletta Laura, aki hetedikes. De az ötödikes Jeddi Rajmond is nagyon aktív volt.


A vetélkedő elején volt egy egyéni megméretkezés, ennek alapján párosítottuk a diákokat. Ezen maximális pontszámot ért el: Magyari Ágnes Beáta Szilágyi Karina, Toncea Réka Boróka és Török Adrienn, ők a végén egy jutalomkönyvvel többet kaptak. 



(azért mert így - jobbik esetben - eltakarta a gyereket, a rendes képért katt IDE

A versenyen a szokásos zavarba ejtő kérdések lettek feltéve, de a Művészek csoport tagjai (Magyari Ágnes Beáta és Székely Katica). mind megválaszolták őket. Ennek ellenére az utolsó, bekiabálós feladatra adott jó válasz miatt a Rippl lányok ( Miklós Renáta és Török Adrienn) az első helyre kerültek. (a bekiabálós feladat olyan, hogy akinek hamarább eszébe jut a válasz, az meg is mondja, a kifejezést Forró-Bathó Eszter-Annától loptam).

Török Adrienn erre a részletre ráismerve mondta meg a választ: Tengerihántás. (kattints rá, ha a teljes képet akarod látni)




Pontszám
Csoport neve

Diákok

33 - I. Díj
Rippl lányok
Török Adrienn
Miklós Renáta
32 - II. Díj
Művészek
Magyari Ágnes Beáta
Székely Katica
31 – III. Díj
Festők
Bényi Erik Csongor
Szilágyi Karina
A festők
Székely Andrea
Toncea Réka Boróka
28 - Dicséret (IV. hely)
Felejtés
Jánosi Vivien
Székely Dávid
-Festők-
Lukács Nikoletta
Szász Norbert



27
Történészek, 33, Pözsó

26
Rebreanus csövesek
20
21, Unikornisok


Az internetes vetélkedő díjazottjai

Forró-Bathó Eszter-Anna, 
Mătea Ramona-Cristina,
Sárosi Robert, 
Szabó Nikoletta Laura









 




A díjazottakról elfelejtettem képet készíteni külön, 
de a dombóiakat még utolértem a csergedi tetőn telefonon.
 Így ők ott készítettek magukról egy képet. 


A következő tanév első félévében tervezett vetélkedőinkről, melyre magyar állami támogatást kaptunk, itt olvashatsz: Májusban bolond a szív