vasárnap

Felkapaszkodottak




E bejegyzés nem holmi parvenüknek, hanem  azoknak a harcosoknak állít emléket, akikről a tegnap még azt mondtam, hogy lecsúsztak. Ti. a dobogóról. Nos ez nem így van . Szabó Eszter és Tamás Kristóf a harmadik helyen végeztek az országos magyar történelem tantárgyversenyen. És azon kívül még egy különdíjat is kaptak az előadásra. Mert ez egy olyan verseny, hogy ketten alkotnak egy csoportot, és a jegy 30 százalékát egy előre kidolgozott 4 perces előadás adja.



Az idén, az előző két évvel ellentétben, (harmadszorra van ilyen olimpia) minden megyéből csak 1 csapat juthatott tovább az országosra. Na jó, volt megye, ahonnan több, de ahhoz kivételes teljesítményre volt szükség.

Kristóf és Eszter elsők lettek a megyei versenyen. Az országoson viszont a verseny lejárta után nagyon elszontyolodtak. Mert bár nagyon ügyesen szerepeltek, voltak akik megelőzték őket, és az írásbeli verseny után az ötödik helyen álltak,  így viszont csak dicséretre számíthattak. Reménykedtek viszont abban, hogy a színdarabjuk révén előbbre kerülnek a ranglistán, már csak azért is, mert este már megtudták, hogy a díjkiosztón ismét elő kell adniuk a jelenetet. Ez azt jelentette, hogy előadásuk miatt már megítélték nekik a különdíjat. Nekem viszont sikerült elvennem tőlük minden reményt, mondván, hogy a többiek előadása is nagyon jó volt. 

  Bogdán Zsolt András érdemes színművész, Korodi Alpár történelemtanár és főszervező, Tamás Kristóf, Szabó Eszter




Aztán másnap jött a kedves meglepetés, a gratulációk, a könyv- és pénzjutalom.

Rüsz-Fogarasi Enikő egyetemi tanár és Fodor József  államtitkári tanácsos átadja a díjakat

Iskolánkból a tavalyelőtt jutott ki még csapat az országos magyarságtörténeti olimpiára: Forró-Bathó Eszter-Anna és Mătea Ramona, valamint Papp Tessza és Török Adrienn. Mindkét csapat remekül szerepelt. A róluk készült írásokat lásd ITT és ITT.


Itt még vannak képek:








Amikor nem csak a szoba kulcsa, de az angol felmérő is előkerül

Táplálkozás








Gratulálunk a hatalmas teljesítményért a diákoknak és szüleiknek (akik szintén kivették részüket a munkából)!

Képek: Kerekes-Szász Emese, Kerekes Szilárd