péntek

Bejött a szörny a suliba - a nyolcadikosok eltorlaszolták testükkel az ajtót



Az úgy történt, hogy nagyszünetben egyszer csak kinyílt a kapu. Sokan megörvendtek, és kirohantak rajta, de ami bejött, az lélegzet elállító volt (na jó, ez azért túlzás, nem volt olyan rossz szagú). Örültünk is neki. A szeméthordó bácsik sztrájkjáról itt olvashatsz részletesen: Népújság, Székelyhon.



Épp zabálta a szemetet, amikor kifüggesztették a nyolcadikosok próbavizsga eredményét. Ennek azonban már nem örült mindenki. És nem csak azok, akik szünet végén nem tudtak a nagy tömeg miatt bemenni az épületbe. 

Egyesek magyar eredményei viszont kifejezetten jók lettek. Pintyi Brigitta pl. 9,80-at kapott,  de voltak még osztálytársai közül néhányan akik 9,50 fölött írtak: Diosán Dávid, Kozma Orsolya, Mătea Ramona.

És kilencesnél nagyobb jegyet kapott Forró-Bató Eszter-Anna, Simon Annamária és azt hiszem, még mások is. (lehet neveket küldeni)


Mindeközben nyugaton nyugalom















Németországi tudósítónktól kaptuk. Portik Kinga tanárnő többi képét a jövő héten nézhetitek meg, akkor majd eláruljuk, hogy mi az fehér lepedő a kép bal oldalán, s ki tette fel a padra a székeket.