szombat

Igazságtalan dolog történt velük, de maguk tehetnek róla!



Mert míg az emberek többsége a hétvégén töltődik, iskolánk matek szakos tanárjai, Szabó Tünde és Vészi Gabriella, valamint diákjaik némelyike kibúvót keresett e szabály alól. Pénteken 3-tól zajlott a Zrínyi verseny, szombaton délelőtt pedig a matematika tantárgyverseny körzeti szakasza. 

A kattintásvadász cím láttán valamilyen más hírre számítottál?

A Zrínyit az idén Szabó Tünde tanárnő szervezte, és 5 iskola (Bălcescu, Bernády, Duicu, Keresztúr, meg mi) nagyon sok diákja vett rajta részt, 11 osztályban zajlott a verseny. Amíg az eredmények meglesznek, még sokat kell aludni.

A  matematika tantárgyverseny körzeti szakaszának eredményei viszont már megvannak. Erre a versenyre sokkal kevesebb diák jött, igaz ez csak felsőtagozatosoknak szólt, és ez jóval nehezebb, mint az előbbi.

Magyar tagozaton, az ötödikes Bene Hunoré a legjobb eredmény, és csak ő jutott tovább a megyei szakaszra. (Frissítés: nem csak magyar tagozaton, hanem iskolaszinten is Bene Hunoré a legjobb eredmény, az első helyen egy román tagozatra járó diákkal osztozik.)

Mindazonáltal gratulálunk minden résztvevőnek, különösen az ötödikeseknek, akik többen voltak, mint a hatodikosok, hetedikesek és nyolcadikosok összesen.







Jó pihenést!