csütörtök

Ki érkezett Vásárhelyre?




Amint az köztudott, Potápi Árpád János, nemzetpolitikai államtitkár bácsi decemberben bejelentette, hogy 2018 Mátyás király emlékév lesz.

 Mi sem akartunk kimaradni ebből, és kereken 1 nappal Mátyás 575-ik születési évfordulója előtt, Eperjesi Noémi rajztanárnőnk kezdeményezésére rajzversenyt szerveztünk. 


Az esemény azért is rendkívüli, mert a 21. században még nem volt rajzverseny iskolánkban. Az a tizenkét tanítvány, aki magyar tanárnőnk szépen díszített osztálytermében, 2 órakor összegyűlt történelmet írt. Vagyis rajzolt. Bár ez nem igazi történelem volt, mert a diákoknak azt kellett elképzelni, hogy a reneszánsz király Vásárhelyre látogat, és ők azok, akik megmutatnak neki ezt-azt. 



 Bence sok román zászlóval díszítette fel a várost, Izabella Mátyása lakókocsi formájú hintón száguldott, Boróka a vár előtt üldögélt vele.  Klaudia és Bella a régi Városházára vitte, Krisztina  a Teleki Tékába, Katinka pedig  katolikus templomba. De a léghajón utazó Mátyás és kalauza sem volt kutya. 














Az Iskola a Dombon Egyesület által kiosztott jutalmak magyar üzletből származnak, többnyire magyar (anyaországi vagy erdélyi) termékek.