péntek

Díjazás



5. hely  (dicséret):  AZ IDŐJÁRÁS

Bár sokan kevésbé szeretik az esős időt, azért így csak jobb volt ballagni, mint tűző napon.





4. hely (dicséret)  MAGYAR OKLEVÉL 

Néhány éves hagyomány csak a Kövesdombon, magyar nyelvű oklevelet adni. Meg kell becsülni, nem minden marosvásárhelyi iskolában divat. Négy évvel ezelőtt az utolsó pillanatban tiltotta meg a tanfelügyelőség a kiosztását. Ezért aztán minden évben felteszi a tanárok közül valaki a kérdést a tanáriban: az idén lesz magyar oklevél?





3. hely -  A dobogósok

Az IDE (Iskola a Dombon Egyesület) fennállásának 3-ik évében először adott  pénzjutalmat annak a 3 magyar tagozaton tanuló diáknak, akiknek a négy év átlaga a legnagyobb volt. Ők  a következők: Mihály Blanka Vivien, Dávid Balázs, Fekete Andrea.


Mi is a nepotizmus vétségébe estünk - az IDE egyik alapító tagja, és a díjazottak egy jelentős része rokon (jövőre megjavulunk, és ígérjük nem fog többet előfordulni... szóval díj lesz, rokon nem).

Az IDE még 3 oklevelet és könyvjutalmat adott kémia versenyen való ügyeskedésért Fekete Andinak, Papp Krisztának és Vivinek, valamint Farkas Eszternek azért, mert Tergovistyén, Kolozsváron és Szászfenesen verekedett, és dobogós lett.


2. hely - 9.11

Nem , ez nem az a 9/11. Arról van szó, hogy az első osztály díjazottjainak csak a nevét említették. Bea ekkor elkezdett nagyon izgulni. Szerette volna, ha bemondják az évi átlagokat is, mert  nagyon büszke volt idei eredményére. Demeter- Erdei Zoli bácsi aztán bemondta. (Ez az egész azért érdemel figyelmet és díjazást, mert elég gyakori és bizakodással tölt el mindenkit, t.i. az, hogy míg hatodikban és hetedikben visszaesés figyelhető meg, nyolcadikban sok diák összeszedi magát és megközelíti, vagy túlszárnyalja ötödikes teljesítményét).


1. hely  - Arany és nagyon aranyos



- A  magyar állam,  abból az alkalomból, hogy kétszáz éve született Arany János,  minden magyar tagozaton tanuló nyolcadikosnak egy-egy Jankovics Marcell által illusztrált Toldit ajándékozott. Jankovics Marcell korunk egyik legelismertebb animációs filmrendezője. Az ő nevéhez fűződik a Magyar népmesék sorozat.






- Az aranyos Bendzsi anyukája Péterfy Erika tanárnő, aki a VII. D-nek is az anyukája, akik oly szépen elbúcsúztatták a VIII. D-t.

 

 






képek: Molnár Bea, Nagy Dalma, Péterfy Erika, Szekeres Roland, Vicsai Szilárd

Péterfy Erika tanárnő képes beszámolója a Facebookon