kedd

A, a, a, a farsangi napokban


 Február 2-án, csütörtökön, víg zene, jókedv, nevetés verte fel a csendet a marosvásárhelyi Liviu Rebreanu Gimnázium tornatermében, a már hagyományossá vált, alsó tagozatosok farsangi mulatságán.




Az iskola pedagógusai már hetek óta készülődtek, szervezkedtek, de a kisiskolások sem álltak tétlenül, s végre megérkezett a várva-várt nap, amikor mindenki magára ölthette  a vidámabbnál-vidámabb, színes jelmezét.






       A maszkabál nyitóját, a Csindarattát, közel 350 gyerek együtt énekelte, a zenészeink, Nagy-Árkosi Árpád és Szőcs János kíséretével. Ettől a pillanattól mindannyian, kicsik és nagyok, azon munkálkodtunk, hogy egy fergeteges farsangi bállal elűzzük a telet. Azt is érdemes megjegyezni, hogy eddig, az elmúlt tizenegy év minden februárjában, sikerült gyerekeinknek ez a küldetés.






A hagyományainkhoz híven, nemcsak a gyerekek bújtak maskarába, hanem a tanító nénik is, akik ez alkalommal is meglepték tanítványaikat, hiszen az idén is közös jelmezbe öltöztek, madárijesztőkként mulatták át a délutánt.




     Néhány órácskára mindenki álma valósággá válhatott: színes kavalkád, bohócok, táncosnők, boszorkák, királyok és királylányok, tengerészek, kalózok, indiánok, szuperhősök, egyéni készítésű kukta, vámpír, Spongyabob tét nélkül, kipirult arccal ropta a táncot. A szülők is beszálltak a dínomdánomba. Ennyi ember ritkán vigadozik együtt.




Izgalmas de ugyanakkor derüs perceket élhettünk át közösen a sorsjegyek kihúzásakor, amikor száznál több ötletes, értékes nyeremény talált gazdára.  Kisorsoltuk az Iskola a Dombon Egyesület által felajánlott díjakat is, hiszen az idén is, mint támogatónkat tarthatjuk számon gimnáziumunk egyesületét.















Az idei álarcosbál remekül sikerült, úgy a szervezése, mint a kivitelezése, hiszen minden gyerek és vendég pompásan érezte magát.


Kozma Rozália és Pop Ilona-Eszter tanítónők