szombat

IDE vetélkedők








Az Iskola a Dombon Egyesület az idei tanévben több iskolai versenyt szervezett, illetve támogatott. Az egyesületnek eddig majdnem kizárólag onnan volt erre kerete, hogy iskolánk pedagógusai és a hozzánk járó diákok szülei adójuk két százalékával támogattak minket. Az idei felajánlások száma a tavalyinál is több volt. Köszönjük szépen.





Sikeres pályázás révén azonban máshonnan is kapunk segítséget. Jövő tanév első félévének 3 vetélkedőjét a Bethlen Gábor Alapon keresztül a magyar állam támogatja összesen 80 ezer forinttal, valamint az RMDSZ által működtetett Communitas Alapítvány is 500 lejjel. Ezt az összeget mind jutalomkönyvekre fogjuk költeni.





A tanév utolsó versenyéről


A  Reneszánsz festők nevű versenyünket  a választási előkészületek miatt a kövesdombi iskolában nem tarthattuk meg, de Tamási Zsolt,  a Római Katolikus Teológiai Líceum igazgatója biztosított számunkra termet, melyben még vetítő is volt. Ebben a nemrég újraalapított iskolában ez nem rendkívüli, minden tanteremben van (természetesen anyaországi pénzből).

Vetélkedőnk megszervezésben ezúttal más iskolákból is segítettek történelmet oktató pedagógusok: Lörincz Katalin, Neagu Katalin és Oltyán Csaba. (Lörincz Katalin egy ideig tanított nálunk is, Oltyán Csaba pedig valamikor diákja volt iskolánknak).

A versenyen 5 iskola 26 diákja jelent meg (tőlünk 16 hatodikos). Első helyen két csapat végzett: a Győztesek csapata (Hát ki más, nem?) melynek tagja volt   Tanászi Hanna Nóra, a nyárádszeredai Deák Farkas iskola tanulója és természetesen Székely Dávid tőlünk A másik első helyezett a Képvadászok csapata -  Fekete Evelyn (Nyárádszereda) valamint  Orbán Hunor (Domb). Második helyzettek voltak: Gólya Tamás (Domb), Koffol Borbála (7-es iskola), Bartha Anna (Művészeti) és Robert Szilárd (Domb). Harmadikok lettek Demeter Hilda Izabella és Mátyás Bence, mindketten a Kövesdombról. Azt azért meg kell említeni, hogy a többi diák is csak alig maradt le az élmezőnytől.