szombat

Lőrinczi György lantkészítőnél



Az "Iskola Másként" hét utolsó napján néhány osztályfőnök az időjárás miatt lemondta előre eltervezett somostetői programját.  Zsidó József földrajztanár bácsi bátor osztálya arra szavazott, hogy mégis nekivágjanak az útnak. 



Volt még azonban egy másik osztály is, amely elindult rögtön kilenc óra után, de ők nem az Állatkertbe, hanem az Avram Iancu, régi nevén Rákóczi Ferenc utcába, Lőrinczi György lantkészítő műhelyébe igyekeztek.  






A műhely kicsi volt, ezért csak két csoportra oszolva tudtak bemenni a diákok. Először a lányok voltak bent, majd kb. húsz perc múlva a fiúk váltották őket. Az előadás alatt szó volt a lant történetéről,  de egy másik pengetős hangszerről, a vihueláról is. A gyerekek kézbe vehették a készülő hangszereket, megismerkedtek a hangszerek anyagával, a csontból készült ragasztóval, Orsi gyalulhatott is. 
















A végén Lőrinczi bácsi gitározott is. A látogatók között két ötödikes is volt, ők nagyon örvendtek, hogy nem értesültek a somostetői kiruccanás elhalasztásáról, és így csatlakozhattak Ferencz Éva tanárnő osztályához.










Cikkek Lőrinczi Györgyről: 

Krónika: "Álmomban is illesztgetem a darabokat"

Szabadság: Hangszertörténet gyakorlati bemutatóval