vasárnap

Nem kell izgulni

Sem a C vitamin, sem a hagyma, fokhagyma vagy egyébb csodaszer nem fog véget vetni egyhamar a vakációnak. Ami elsősorban azért nagy kár, mert több diák lelkesen számolgatta a tízeseit, ahogy a korábbi években, most is összejött volna tizenvalahány diáknak a 100 tízes. Sanda gyanúm viszont, hogy Tamás Kristófon és Talpas Emilen kívül (nekik kb. két hete van meg) másnak nem lesz lehetősége összegyűjteni az elkövetkező 2-3 hónapban, különösen akkor, ha később is tilos lesz a várva várt vakáció alattt jegyeket adni.

A nemzeti ünnep és a félév végén kötelező módon meg kell emlékezni néhány olyan sikerről, amiről még nem volt itt szó. Selyem Tamás pl. a román tantárgyverseny megyei szakaszán ötödik lett, Tamás Kristóf 3. a megyei Simonyin, Bene Hunor és Simon Dávid negyedikek a megyei magyar történelem tantárgyversenyen,  Tamás Kristóf és Szabó Eszter ez utóbbi versenyen elsők lettek, aprilis elején mehettek volna az országosra. A Zrínyi eredményeit nem sikerült megtudnunk, a díjkiosztás elmaradt.

Az ISKOLA A DOMBON EGYESÜLET nem pályázott az idén versenyekre a Bethlen Gábor Alapnál, mert egy ideig lazsálni akartam. Azt nem gondoltam, hogy épp ennyire összejön. Ezért a következő verseny nem jövő évben lesz, hanem az idén, és március 19-én fog kezdődni. Hála az előző évek két százalékos felajánlásainak, van miből jutalmazni, a legügyesebbek most is a Booklineról választhatnak majd könyvet maguknak.

Szóval hetekig ez lesz a tizenegyórai:

    Érted fiam (?!, a 2.) - ejtsd:  "érted fiam a második", ez  a neve versenynek, az első félévben ugyanis már volt egy "Érted fiam (?)"

  - a kövesdombi általános iskola ötödikes-nyolcadikos diákjai számára lesz, mindegyik évfolyam diákjait külön díjazzuk (valamikor)
 - hetente összesítem a pontoka, és kiírom, hogy ki vezet a négy évfolyamon
  - minden teszt után láthatod majd, hogy hány pontot szereztél, de csak akkor számítanak, vagyis akkor adom össze a többi pontoddal, ha legalább 50%-ban helyesen oldottad meg a feladatot
  - szövegértési vetélkedő ez is, amely során nem csak magyarul lehet ügyeskedni
  - hetente legalább 3-4 tesztet lehet  oldani mindig egy magadott időben (délelőtt 11-kor), EBBEN a csoportban lesznek megosztva
  - a szöveg a teszt előtt legalább két órával meg lesz osztva, lehet tanulmányozni
  - a tesztekben szereplő feladatokat viszont, csak néhány percig lehet majd oldani
  - nem csak írott szöveg lesz a feladatokban, hanem videó és audió felvételek is
  - a szövegek változatos témájúak lesznek (történelem, földrajz, biológia, művészet, stb.)
  - további részletek később, aki érdeklődik a verseny iránt, kukkitson be IDE is, mert szerdáig még ebben a csoportban is lesz vetélkedő, és lehet ismerkedni a REDMENTÁVAL