szombat

Megyei magyar történelem tantárgyverseny

"Olyan nagy lett a szívem, mint amilyen sokan vagyunk" - mondta Illés Ildikó, amikor meglátta, hogy  hány diák sereglett össze, a  nyárádszeredai Deák Farkas Általános Iskola szép, tágas amfiteátrumában. (Azért nincs kép, mert a főtanfelügyelő-helyettes kijelentése alapján el lehet képzelni.) 

A házigazda Trufán József igazgató, történelemtanár volt. A verseny szervezésében még oroszlánrészt vállalt Albert Zoltán, maroskeresztúri iskolaigazgató.

Sokan voltunk mi is a Kövesdombról: tizennégyen. Köszönet Klaudia, András és Rajmond szüleinek, akik elhozták a gyerekeket ezen a március 10-i napon, melyen hagyományosan sok rendőrautó figyeli az utakat.

Ami a leginkább veszélyeztette a versenyen való részvételt, az a spanyolnátha volt, mely az utolsó héten leterítette a kövesdombi versenyzők 28,57 százalékát. 75 százalékuk viszont nagyjából meggyógyult, és megjelent a versenyen.

Iskolánkból a legjobb eredményt Forró-Bathó Eszter-Anna és Mătea Ramona érték el, akik a hatodikok lettek a hetedikesek között.

Mit lehet még mondani... Ja, Rudi a verseny végén boldogan lobogtatta azt a fonott füstölt sajtot, amit a magyartanárnő üzletéből vásárolt.