kedd

Egyenek csigát!


Mindjárt elkezdődik a 

Ebből az alkalomból általános iskolásoknak szóló programok is lesznek, sőt egy vetélkedő is, melynek döntőjébe az alábbi nyolc csapat jutott be. Tessenek megnézni, kik vannak a lista legelején:
  

II.               kategória (V-VIII. osztály, Wéber Anikó: El fogsz tűnni)

1.      Betűk árnyékában (Szabó Eszter, Nagy Szilvia Bella, Tamás Kristóf, 5. osztály, Liviu Rebreanu Iskola, Marosvásárhely)

2.      Teleport (Nagy Zente Ádám, Máthé Zsuzsanna, Brassai Hanna, 5. osztály, Bolyai Farkas Elméleti Líceum, Marosvásárhely)

3.      Betűfalók 1 (Sas Szidónia Boglárka, Mohailla Anita, Vormair Anita, 5-7. osztály, Szászrégen)

4.      Könyvfaló manók (Hidi Andrea Krisztina, Béres János, Molnár Timea, 6-7. osztály, Traian Általános Iskola, Dicsőszentmárton)

5.      Bernádyákok (Nagy Zsuzsa, Nagy Örs, Kiss Tamás, 7. osztály, Dr. Bernády György Általános Iskola, Marosvásárhely)

6.      Csíki könyvmolyok (Kálmán Katalin, Busuioc Ramóna, Kopacz Orsolya, 7. osztály, József Attila Általános Iskola, Csíkszereda)

7.      Talpig Titok (Gyéresi Blanka, Jeremiás Eszter, Kovács Blanka, 8. osztály, Dacia Gimnázium, Marosvásárhely)

8.      Olvasó Trió (Faur Anita, Balázs-Bécsi Aliz, Gál Eszter, 8. osztály, Nagy Imre Általános Iskola, Csíkszereda)

És akkor következzen a bulvártartalom, amelyben megmagyarázom a klikkvadász címet:
A három kövesdombi diák közül  az egyikről  mostanában a címben idézett mondata ugrik be, ugyanis arra a retorikai kérdésemre, hogy "Most mondjátok meg, mivel büntesselek titeket?", kedvesen mosolyogva azt a szörnyűséget ajánlotta, hogy etessük meg a rendetlenkedőket csigával. Hogy nagy igény van a rendre és fegyelemre, jelzi, hogy ma közölte: pluszpontért vállalja a csigagyűjtést. A keserű sors (vagyis a csiga) tehát minden problémás fiatalt utolér, de ha ellátogat a könyvvásárra, megmenekülhet. Bár nem minden szörnyűségtől, pl. ettől nem: 

Szombaton 11-től a Színház Nagytermében

Amúgy a könyvvásár egyik szervezője Király István a mi iskolánkba járt, igaz, még a huszadik században.