csütörtök

Beszámoló I. félévi versenyekről

(mely során ismét lehet találkozni a Forró-Bathó testvérekkel)

1) Történelem
 
Még október közepén volt az a verseny, melyen a Sakk-MAT nevezetű csapatunk vett részt. A MAT azért nagy betűvel és egy T-vel, mert az 1952-196O között létező Magyar Autonóm Tartomány rövidítése. A versenyt, melynek témája Székelyföld jelenkori történelme volt, Hajdú Zoltán tanár és az RMDSZ szervezte. Nem csak Maros Megyéből, hanem Székelyföld más vidékeiről is érkeztek csapatok.



 
Siklódi Lehel, Bernád Renáta és Forró-Bathó Ákos a Bolyai előtt

Habár díjat nem kaptunk, a zsűri elnöke, Novák Zoltán történész meleg hangon emlékezett meg csoportunk humoros nevéről és szerepléséről.


Az esemény végén összefutottunk volt diákunkkal, Mihály Péterrel, aki jelenleg a Transz Bolyai Rádiónál dolgozik. Ő volt a hangosító.





2) Anyanyelvi vetélkedő 

Ezen verseny városi szakaszának I. díjazottja Jánosy Zsuzsa tanítónéni "Szóhalászai": Diosán Dávid, Forró-Bathó Eszter Anna és Pocsai Eszter. De díjat kaptak még azért is, mert ők dramatizáltak a legjobban (A Télapót kellet jól megdramatizálni. És csak ők tudták, hogy a Télapó nem azonos a Mikulással, mert Portik Kinga némettarnárnő azelőtt megtanította nekik, hogy ki is az a Télapó.)





Tovább jutottak a városi szakaszra Nagy-Árkosi Éva tanítónéni gyerekei is: Simon Erik Ronald, Szilágyi Kamilla Evelyn valamint Tăurean Laura Éva, aki "A legjobb olvasó" díjat is megszerezte.



3) "Mi és a kémia" - verseny nyolcadikosoknak


Aligazgatónőnk, Péterfy Erika kémia tanárnő  blogunknak elmondta, hogy ezt a versenyt a Iosif Vulcanról elnevezett nagyváradi iskola  szervezi, s maros megyei iskolák a múlt évtől vesznek részt rajta. Az idén rajtunk kívül még 4 marosvásárhelyi iskola mérettette meg magát a megyéből. Tanintézetünket magyar és román tagozatról 2-2 csapat képviselte. Fiaink - Forró-Bathó Ákos, Szabó Tamás, Lörincz Zsolt - remekeltek, elsők lettek.




fényképek: Forró-Bathó Éva Emese, Kerekes Szilárd