szerda

Az iskolai egyesület ( I.)


Iskolánk szülői bizottságainak elnökei a közeljövőben ülnek ismét össze. Az időpont még nincs leszögezve (azaz le volt, ám kétszer is megváltozott), de valószínű, hogy február vége lesz. A magyar szülők képviselői külön is összegyülnek, megtárgyalni egy olyan egyesületnek a létrehozását, mely kizárólag a magyar tagozat érdekeit szolgálná.

Az összejövetetelen, melyen a magyar tagozaton tanító tanárok is részt vesznek, vita várható. Az egyesületet ellenző pedagógusok attól tartanak, hogy külön magyar egyesület létrehozása megrontaná a viszonyt a román kollégákkal, az egyesület létrehozását kezdeményező szülők viszont úgy vélik, hogy egy saját egyesület a mellett, hogy hatékonyabban képviselné a magyar diákok érdekeit, a két tagozat közötti súrlódásokat is kiküszöbölné, fokozná a munkakedvet és kreativitást.

A szülők már ki is dolgoztak egy alapszabálytervezetet, és van olyan is közöttük, aki a könyvelést végezné. Az iskola pedagógusai közül kettőnek kellene aktívan résztvennie az egyesületi munkában. Az egyesület neve az lenne, amit korábban aligazgatónőnk javasolt az akkor még egységesnek képzelt egyesület nevéül (Iskola a Dombon), de amely időközben az Asociaţia Viitorul prin Cultură şi Educaţie nevet kapta.
 
Bármi legyen is a végeredmény, az összejövetel - Horváth-Kovács Ádám szerint - mindenképpen élmény lesz, mert hasonló még nem volt iskolánkban. 

Folyt. köv.