szombat

másodszor másként

Az idén az Iskola máskéntnek (Școala Altfel) titulált hét szép új nevet kapott: Să știi mai multe, să fii mai bun vagyis Tudj többet, legyél jobb, ami értelmetlen. Vagyis a névváltoztatás volt értelmetlen, fölösleges, mert mindenki a régi nevén emlegette. Amúgy meg talán inkább a nagyobb osztályok számára van értelme ennek a hétnek, mivel a rendes tanév idején náluk van kevesebb lehetőség arra, hogy 2-3-4-5 órás programokat szervezzünk egy osztálynak.

Annyi változás volt még, hogy a magyar tagozatos diákoknak és pedagógusoknak egy nappal rövidebb volt a hét, hiszen a "magyar húsvét" hétfőjén nem kellett iskolába jönnünk.



És az időjárás is más volt  mint a tavaly. Bár a keddet még remekül ki lehetett használni, arra hogy kiruccanjunk várost nézni, vagy éppen hegyimentős bemutatóra menjünk. 

De a Sapientiás bemutató sem volt kutya!





Nem maradhatott ki a nevelő koncert, ami rendkívül élvezetes és könnyen érthető volt diákjaink számára, hiszen rajzfilm- és filmdalokat adott elő a Neumarkt Brass Quintet. 



 És jó volt pirosba öltözni meg játszani.

De a történelem versenyen elszabadultak az indulatok, amikor Gavrilo Principet elfogták, illetve amikor Norbi sikertelenül próbálta meggyőzni Tamást arról, hogy Szerbiát meg kell támadni.



 Bernád Enikő tanárnő azonban megnyugtatta a kedélyeket, s a közös lakoma még inkább. 



A körbeülés is pont ilyen nyugtató hatású, főleg ha óriási pókhálókat is szőnek a résztvevők.


Vagy a látogatás a vízszolgáltató vállalatnál.


A kirándulás pedig lehetőséget nyújtott az ismerkedésre.
  

Képek: Domokos Erzsébet, Kerekes Szilárd, Kozma Rozália, Péterfy Erika, Szász Emese Rebeka