péntek

Az idén is volt farsang

Február 12-én nagy tömeg tódult be, iskolánk tornatermébe. Mégpedig azért, mert ismét eljött az a nap, amikor tündér és boszorkány, seriff és roma kislány, békaember és ősmagyar vitéz, meg mindenféle ördög, fenevad, kísértet, tökfejű ember, lepkemadár, stb. együtt örül  (hisz mindnyájan magyarok és tudnak táncolni).



a nyárádmagyarósi testvéreink is képviseltették magukat, Szentgyörgyi Etelka tanár néni ismét várta őket egy kis harapnivalóval.  

                                                                      Az összejövetel a tanító nénik kecses táncával kezdődött, majd külön fölvonultak az osztályok, aztán volt vonatozás és tombola vásárlás. És zenekar!




Orbán Anita Evelin: Zalán, a testvérem második osztályos tanuló. Nagy Árkosi Éva tanítónénihez jár, a II. F osztályba. Sokat gondolkodott, hogy mi is legyen, végül egy rajzfilm alapján harcos teknős lett. Éléggé izgult, és sokat készülődött. Anyukánkkal ment a Liviu Rebreanu Gimnázium tornatermébe. Mikor hazajött boldogan számolt be élményeiről, hogy mennyire jól szórakozott osztálytársaival. 

Kádár Noémi: Talpas Emilke Krisztián, az unokatestvérem első osztályos. A farsangra sokat készülődött, gondolkodott, hogy mibe öltözzön. Végül kitalálta, hogy dzsúdós lesz. Úgy jött az ötlet, hogy ő szeret sportolni, és már megvolt minden cucc (kimonó és öv).

Balog Rebeka Beatrix: A testvérem, Balog Szidónia Renáta hercegnőnek öltözött a farsangi bálon. Ő egy kék ruhában volt és fekete cipőben. Nagyon élvezte a farsangi bált, még tombolát is vett, de sajnos nem nyert.

A végén a sok táncolástól elfáradt sok tanító néni egyetértett abban, hogy a jóból a sok soha nem árt meg.




Képek: Kozma Rozália, Kerekes Szilárd